Speciale editie P+ over de sociale innovatie voor de circulaire economie

Nieuws

1 februari 2021

Vergis je niet; de transitie naar een circulaire economie is veel meer dan een technische aangelegenheid. Het zijn ten slotte de mensen die verandering realiseren. Binnen de wetenschap gaat de aandacht vooralsnog uit naar technische kant van de circulaire economie. Maar de sociale dimensie is zeker zo belangrijk. In een speciale driedelige serie besteedt het tijdschrift P+ aandacht aan onze Community Sociaal Circulair.

Community Sociaal Circulair

De sociale dimensie van de circulaire economie is hét uitgangspunt van de Community Sociaal Circulair. Deze Community of Science verbindt wetenschappers in de ontwikkeling én toepassing van kennis over de sociale veranderingen die nodig zijn voor het waarmaken van een circulaire economie. De Community of Science bestaat uit vier subgroepen: circulaire bedrijventerreinen, burgerinitiatieven, netwerken voor natuur-inclusieve (land)bouw en de paradoxen van de circulaire economie.

Speciale editie P+

In een speciale driedelige serie besteedt het tijdschrift P+ – onder leiding van redacteur Jan Bom – aandacht aan onze Community of ScienceDe eerste special van deze drieluik schenkt aandacht aan burgerinitiatieven. Centraal in dit artikel staat de rol van ‘shared visions’, oftewel gedeelde dromen. In een tweede special is onder andere aandacht worden besteed aan het ‘calimero-complex’: “Zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk, o nee”.  Wat heeft calimero toch te maken met het realiseren van circulaire bedrijventerreinen? De derde en laatste special van deze serie zal aandacht schenken aan natuur-inclusieve bouw én landbouw.  

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van of betrokken worden bij onze Community of Science?Wordt lid van onze LinkedIn-groep: Community Sociaal Circulair! Heb je vragen over een van de subgroepen? Neem hier een kijkje om te zien met wie je contact kunt opnemen. 

 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen aanbieden. Accepteer de cookies door op 'Accepteer cookies' te klikken.